Ravintolapäiviä vietettiin taas 15. helmikuuta. Popup-ruokapaikkojen päivänpituinen, lyhyt mutta usein kiihkeä, aukiolo on mielenkiintoinen asukasaktivismin muoto. Samalla se antaa mahdollisuuden monentasoisiin kulinaristisiin elämyksiin ja kokeiluihin.

Myös omilla kotikulmillani oli aika kivasti erilaista tarjontaa ravintolapäivänä. Päädyin valitsemaan lyhyehkön kävelymatkan päässä sijaitsevan Crash Kitchen nimisen popup-ravintolan. Paikka lupasi aasialasta ruokaa edulliseen hintaan. Siispä sinne makustelemaan.20150215_131858%5B1%5D.jpg

Paikan pihaan saapuessamme grillimestari toivotti lämpimästi tervetulleeksi ja otti tilauksen vastaan. Tämän jälkeen siirryimme sisätiloihin odottamaan ruoan valmistumista. Kauan ei tarvinnut odotella. Keittiössä kävi melkoinen kuhina ja ainakin kolme ihmista osallistui aktiivisesti ruuanlaittoon, grillimestari grillaili ulkosalla ja yksi henkilö keskittyi pelkästään asiakaspalveluun ja rahastamiseen. Homma toimi ja oli mukavan eläväistä, ja olo oli kuin eksoottisemmasakin paikassa kiihkeää vieraskielistä keskustelua kuunnellessa.

Sain syödäkseni lammasvartaita ja aasialaisen hampurilaisen.Vartaat tulivat ensin ja olivat sopivasti tulisia ja mausteisia. Hieman mausteisuus peitti lampaan omaa makua, mutta silti vaikutelmaksi jäi annoksen mureus ja maukkaus. Aasialainen hampurilainen oli erittäin miellyttävä tuttavuus. Sämpylät olivat litteitä muistuttaen enemmän pitaleipää kuin hampurilaissämpylää. Täytettä oli niukalti, mutta sitäkin parempaa ja leivät olivat juuri sopivan sitkeitä makuuni. Huippuruoka.

Ruokailutila oli pitäjien olohuone, joka oli melkoisen täynnä, mikä omalta osaltaan loi kivan ja eloisan tunnelman. Summaten: tämän kertaisessa kokeilussani ei ollut mitään valittamista, päinvastoin, jään odottamaan seuraavaa ravintolapäivää kieli pitkällä.