Kuntasäpinää 2015 eli Asukasaktivistit kansanvallan edustajina –tutkimus vieraili toukokuun 8. 2105 Jyväskylässä. Aamupäivän ohjelmassa oli keskusteluseminaari professori Marja Keräsen johtaman, Suomen Akatemian, rahoittaman ”SUPERDEMOKRATIA, Osallistavan käänteen kriittinen arviointi” –tutkimushankeen tutkijoiden kanssa.

Seminaarissa kerroimme tutkimuksemme tämänhetkisestä tilasta ja avasimme jyväskyläläisille kollegoille tutkimuksemme teoreettisia orientaatioita. Keskusteleva seminaarimme oli todella keskusteleva ja saimme oivan tilaisuuden selventää valitsemiamme teoreettisia linjauksia sekä kuulijoillemme että itsellemme. Superdemokratia-hankkeen tutkijat, Marja Keränen, Lauri Siisiäinen, Marjukka Weide ja Tanja Keinänen esittivät asiantuntevia kommentteja ja nostivat esiin mielenkiintoisia havaintoja tutkimukseemme liittyen. Kiitos keskustelusta ja ansiokkaista kommenteista arvon tutkijatoverit, pidetään yhteyttä jatkossakin.

Aamupäivän jälkeen ohjelmassa oli vierailu Huhtasuolla ja tutustuminen Hyvinvointia Huhtasuolle –hankkeen toimesta rakennetulle laavulle. Huhtasuosta on kerrottu aiemmin tässä blogissa 6. Maaliskuuta.

Huhtasuon kylätoimistolla meidät otti vastaan projektin työntekijä Anne Mustonen, jonka johdolla suunnistimme Vuorilammen rantaan rakennetulle laavulle. Siellä meitä odotti joukko laavun rakentamistalkoisiin osallistuneita asukasyhdistyksen aktiiveja, jotka olivat viritelleet tulet valmiiksi makkaranpaistamiseksi. Sen kummemmitta seremonioitta aloimme paistaa makkaroita ja juttelimme Huhtasuon asukasyhdistyksen tekemisistä ja luonnollisesti sivusimme myös hieman ajankohtaisia valtakunnan poliittisia tapahtumia.

S1020092.jpg

Makkaroiden kypsyttyä nautimme retkilounaan kauniissa metsäympäristössä keväisen sään helliessä laavulaisia.

S1020098.jpg

Jyväskylän kaupunkin varastoista pelastettu Mänty-Miina toivottaa vierailijat tervetulleiksi laavulle

Hyvinvointia Huhtasuolle –hankkeessa ottivat meidät sydämellisesti vastaan ja auliisti kertoilivat lisää hankkeesta, mistä kaunis kiitos heille. Jutteluistamme saimme kosolti lisää tausta-aineistoa ja uutta pontta tutkimuksemme jatkolle.